Drets humans i principis democràtics

Els principis democràtics i de respecte als drets humans i la dignitat de les persones, són elements bàsics, amb els que no es pot transaccionar.

El que està passant aquests dies al Marroc, on el govern del regne aluita ha estat capaç d’abandonar a la seva sort un mig miler d’emigrants subsaharians en ple desert, sense aigua ni aliment ni cap tipus de mitjà, és un genocidi i un crim d’estat.

No val aquí cap negociació. El govern espanyol no pot perdre el món de vista. No val entrar en consideracions sobre els perjudicis que ens pot causar un enduriment de les nostres posicions denunciant a tot el món aquest crim. Unes tones de pesca no es poden canviar per un oblit o silenci sobre un crim d’aquesta magnitud.

Si cal, fins i tot s’hauria d’arribar a trencar relacions amb el país veí. El “talante” també hauria de servir per això. Per tenir diàleg però molta fermesa. Segur que amb d’altres temes més propers, aquesta fermesa els sortirà per les orelles.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.