YES, WE CAN

 

 Yes, we can  (Sí, es pot ) és l’expressió de voluntat i fermesa que ha anat consolidant-se al llarg de la campanya del Barack Obama.  

Evidentment estic d’acord amb el Joan-Carles que fa un comentari en  l’anterior post en relació a  les eleccions d’EEUU i que  per moltes circumstàncies diferents , no les podem comparar amb les del proper 9 de març. 

Ara bé el que m’interessa de totes les conteses electorals, és comparar i descobrir tots els recursos d’idees i comunicació política que generin “contagi participatiu”, “contagi democràtic”. 

Yes, we can (Sí, es pot) jo crec que en alguns aspectes d’aquesta campanya és perfectament assumible ,almenys així ho percebo , per moltes raons , però principalment per intentar superar el desànim electoral que es viu. 

Sí, ES POT , lluitar contra les dues grans forces polítiques PSOE-PP que comparteixen, en molt, un mateix model de l’Estat Espanyol 

SÍ, ES POT, reaccionar davant el catastrofisme del PP……….

SÍ, ES POT, combatre l’optimisme irreal del PSC-PSOE………

SÍ, ES POT , avançar cap a una política espanyola que sigui un reflex més real de les diferents sensibilitats que cohabiten a l’Estat Espanyol.

SÍ, ES POT, que ens puguin respectar molt més com a País . 

SÍ,ES POT, plantejar propostes que millori la Qualitat Democràtica. 

L’abstenció i el vot en blanc , no ocuparen cap escó ni al Congrès , ni al Senat, i passats uns dies de les Eleccions ,els mitjans de comunicació seran els primers que ja no en parlaran i per tant , l’expressió de rebuig o d’enuig a les circumstàncies actuals no ens portaran en lloc. Un pou encara més profund.  

SÍ, ES POT , amb esforç, idees clares , coherència i treball constant, revitalitzar la democràcia.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

15 comentaris a l'entrada: YES, WE CAN

 1. Al Congrés feu el que vulgueu ….només tenim 2 opcions (així ho faig desde que tinc dret a vot) , ara bé desde fa gairebé 2 anys la meva única opció ja la coneixeu i crec que es la millor , al Senat només tenim una opció ja que ERC no es presenta per la circumscripció de BCN ………..amés tenim candidata Núm. nacionalista i calellenca com la Montserrat Candini……..oportunitat única per la nostra Calella.

  3 cosins meus del Vallès Oriental , desprès de xerrar amb ells , votaran ERC amb moltes reserves (no els i pogut convèncer de votar CiU) i a un 4º també habitual votant d’ ERC ho farà per CiU , però al Senat aquest nois (edats de 30 a 34 anys) ho faran ells i les seves esposes per CiU (ja que ERC no té cap candidat en la llista del Tripartit al Senat) i per tant CiU és l’ única formació catalana al Senat (sense amos a Madrid clar). Catalans animeu als vostres familiars , amics , companys de feina a fer el mateix.
  Una filla d’ un altre cosí , que acaba de fer els 18 anys votarà CiU al Congres i al Senat. Aquesta noia per part de la seva iaia paterna (germana de la meva mare) té “sang” (mot que no m’ agrada massa , però així es entenem millor) …com deia té sang majoritàriament catalana , encara que també manxega d’ Albacete i Basca d’ Azpeitia (Gipuzkoa) , per part de l’avi patern (el meu “tió” polític) sang catalana , murciana i cordovesa , l’ avia materna es aragonesa de Saragossa i l’ avi matern català de pare de castellà i mare catalana ………., es diu Laia i posem que de cognoms López Rodríguez (no son aquest 2 cognoms però similars) és neta , besnéta i rebesnéta de catalans i també d’ immigrats d’ Iberia , catalanoparlant com a llengua materna d’ ella els seus pares i 3 dels seus 4 avis , per sort d’ ella encara té viva una rebesàvia cordovesa amb la que aniran a votar totes 2 juntes CiU al Congres i Senat , i la Laia no pot viure sempre parlant amb català , perdoneu aquest detall/s personal ……però és perquè el PP i CD’s prenguin nota , ara que el PP esta buscant rèdits electorals amb la trepitjada llengua catalana. La Laia significa molt del que molts enemics dels catalans volen amagar i tergiversar i presentar als catalans com intolerants i dimonis ,la Laia si que és pluja fina , la Laia no sap si quan tingui 60 anys el català aura desaparegut o no com la seva llengua.
  En el meu bloc explico més el que en penso de tot plegat a l’ article ARA ES HORA CATALANS………

  SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA.

 2. amb el Jiménez-Losantos , amb la COPE , amb El Mundo , amb l’ ABC , ……..etc , etc , ANEM A VOTAR pensant amb tots els que ens volen veure morts , diluïts o difuminats desde el 1714. Anem a votar pensant amb l’ avi que va morir o va patir l’ exili i 3 anys de Guerra Civil , per defensar la llibertat i per defensar Catalunya , anem votar pensant amb el President Macià , amb el màrtir Lluís Companys , amb el President a l’ exili tants anys Irla-Bosch , …..amb el President Jordi Pujol amb la seva lluità , empresonament i 23 anys de dedicació al seu (nostre) país , anem a votar pensant com un President d’ un partit amb amos a Madrid con en Pascual Maragall ha acabat com ha acabat , anem a votar pensant amb tots els que van morir per Catalunya a la Guerra dels Segadors , els morts a la Vila de Gràcia al S. XIX (Campana de Gràcia) , els afusellats per Franco al Camp de la Bota , pels morts per Catalunya i la llibertat calellencs (1936-1939) , anem a votar pensant amb aquells que deien “hableme en cristiano” , anem a votar , pensant amb en Pau Claris , amb en Valentí Almirall , amb en Rafael de Casanovas , amb tots els exiliats catalans , anem a votar les nostres opcions com a catalans ……..per que sempre serà bo per Catalunya , i el que cregui que el vot en aquestes eleccions es inútil ….jo que m’ afaito fa anys li dic que NO , i en el pitjor dels casos li dic que al menys es un vot que toca els “dallonses” a tots aquest i a molts més que fa 3 segles ens volen veure morts , uniformitzats o engolits.

 3. EL 9-M ELS CATALANS TENIM QUE ANAR A VOTAR ALS PARTITS CATALANS PER MOLTS MOTIUS:
  Pensem en el passat 1-DES amb els 700.000 catalans units a BCN en la manifestació pel Dret a decidir ….”Som una Nació …Diguem Prou” …malgrat TV-3 i CAT-Radio interessadament pel “psc”-PSOE no van dir pràcticament ni piu de la convocatòria …. !catalans capitalitzem aquella mobilització a les urnes! , pensem en que el PSOE farà al Bono President del Congreso de los Diputados i de les primeres coses que ha dit es “no dejare que se hable en catalán , vasco o gallego en el Congreso ningun dia de los 4 años de legislatura” , pensem com riurà el Montilla si molts catalans no anem a votar , com ho farà també en Joan Ferran Serafini , aquell “trempat” del “psc”-PSOE que malgrat la creixent espanyolització de TV-3 i CAT-Radio veu necessari arrancar “la crosta nacionalista” de TV-3 i CAT-Radio de l’ herència CiU , anem a votar pensant amb la Carme Chacón ……algun nacionalista o simplement catalanista suporta aquesta dona , venedora de fum , pilota del ZP , que sembla Alícia en el País de las Maravillas , invasora de competencies de la Generalitat desde el seu “Ministerio” i que ja esta “comprant” el vot a l’ Hospitalet i resta del Baix Llobregat amb subvencions als Ajuntaments sociates on passà el TGV. Anem a votar pensant amb que és el que no volen que fem la De Madre , el Zaragoza , l’ Iceta , el Corbacho , etc , etc , d’ aquest sector del “psc”-PSOE. Anem a votar pensant encara que el ZP potser és algo millor que el Rajoy , però que és un mentirós i que “compra” de forma “legal” vots amb 400 Euros a la mà (que no son d’ ell …..son diners dels catalans i d’ altres que ens saqueixen). Anem a votar pensant amb el PP , amb el Nou Estatut enviat al Constitucional per ells , anem a votar pensant amb el Sirera , pensant amb Ciudadanos (CD’s), pensant amb l’ Albert Boadella , pensant amb l’ Alfonso Guerra , amb la Magdalena Álvarez , amb el Zaplana , amb l’ Acebes , amb l’ Alfonso Guerra , amb el Rodríguez Ibarra ,

 4. sesli chat diu:

  El que ens hauria de quedar clar a TOTS, és que “SI, ES PODRÀ” si la reflexió i el pensament s’imposa sobre les disciplines, sovint absurdes, de partit.

 5. korat diu:

  Catalunya perd. Catalunya no té res a fer.
  Que guanya el PSOE i ERC i CIU tampoc entren a governar, també malament, ja està vist… Catalunya perd. Ni amb el Montilla a Catalunya hi hauria res a fer. Al Zapatero no li anava gens bé que el Montilla pactés amb ERC, ho sabíeu això?

 6. klip izle diu:

  Thanks you admin for post. good very. ssk hizmet dökümü and ssk prim sorgulama thanks…

 7. balon diu:

  ò comparteixo amb la Candini aquesta seva visió que transcendeix més enllà del seu propi partit.

  El que ens hauria de quedar clar a TOTS, és que “SI, ES PODRÀ” si la reflexió i el pensament s’imposa sobre les disciplines, sovint absurdes, de partit.

 8. erotik diu:

  mparteixo amb la Candini aquesta seva visió que transcendeix més enllà del seu propi p

 9. travesti diu:

  travesti ankara istanbul antalya izmir travestileri

 10. felicitats, espero que tot et vagi molt be. Una abraçada molt forta,

  Rosa-M. Pujol

 11. potser he anat massa depressa.tens raó.aniré a classes però a madrid no

Els comentaris estan tancats.