Les esquerres i “el pelador de gallinas”

Avui al diari el País, Jordi Miralles vice-president d’ICV critica amb duresa els plantejaments de l’Artur Mas, i suposo que els de Convergència, per neolliberals.  

Aquests discursos de l’esquerra “ètica” cada dia cansen més. Volen confondre el fons i la forma, o potser caldrà creure que per ells el més important és la forma.

 Un estat modern, una empresa moderna, una organització ha de tenir clars els seus objectius, la seva raó de ser, si voleu la seva missió. Artur Mas, en la seva conferència va parlar de la necessitat d’uns serveis públics universals. Quan parlem d’un serveis universals crec que tots estem d’acord en que l’objectiu és que tots tinguem uns molt bons serveis sanitaris gratuïts, o un bon sistema d’ensenyament gratuït, o uns bons serveis assistencials gratuïts.

 Doncs, no, en Jordi Miralles vol fer creure que l’Artur quan parla d’aprimar l’estat està parlant d’aprimar la capacitat de les persones a accedir als serveis públics. 

Si un fill nostre avança en els estudis de manera correcte, voleu dir que no és secundari si la titularitat de l’escola és pública o privada si és gratuïta ? Què és l’essencial ? 

Si quan estem malalts tenim bons metges i bones instal·lacions sanitàries, és important el que digui el registre de la propietat sobre si l’hospital és de l’estat o és d’un particular, si tots podem accedir-hi?

 L’estat, la generalitat, el nostre ajuntament, han de vetllar per la qualitat dels serveis públics. Han de vetllar també per què ens costin el menys possible, o dit millor que el que ens costa a tots amb els impostos s’aprofiti de la millor manera possible.

 No pot ser que els costos d’ensenyament a l’escola pública siguin de quasi el doble que a l’escola privada. No pot ser que fins fa poc, a la plantilla de l’hospital de la Vall d’Hebron hi hagués el lloc de treball de “pelador de gallinas”, quan fa anys que els pollastres els comprem pelats.

 Quan algú es juga els diners intenta aprofitar-los de la millor manera possible. I és responsabilitat de tot demanar – exigir el màxim aprofitament dels nostres recursos públics. Aquesta és la feina de les administracions i dels polítics. Si algú vol mantenir un “pelador de gallinas”, aquest si, que se’l pagui de la seva butxaca, però no amb recursos públics. 

Les esquerres possibles d’Europa estan fent aquestes reflexions. Les esquerres de casa nostra segueixen amb els somnis i els plantejaments del 6 i 7 de novembre de 1917, és a dir, de fa una mica més de 90 anys.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: Les esquerres i “el pelador de gallinas”

 1. garmir diu:

  Hola:
  S´ha d´anar en compte amb els comentaris sobre el dret a triar de CIU, especialment dels nens mimats el Madi i Companyia, que amb el seu Neoliberalisme de Liceo Francés, viuen una altra realitat, son persones liberals a la Direcció de CIU les que impedeixen majories clares de govern, com es donaven durant el Pujolisme, que és aixó que vaig escoltar a les Generals del 2004 només començar un debat de Duran I LLeida que ells estan per defensar la empresa familiar????? Estan per defensar Catalunya i els ciutadans catalans, no les empreses familiars , que són amb el seu liberalisme económic i el seu model de baixos salaris i immigració , les culpables de la decadència de Catalunya un pais sense multinacionals, EL NACIONALISME PERSONALISTA SOCIALCRSTIÀ és la Solució, peró ………liberals………aixi no es guanyen les eleccions, si CIU vol tornar a governar i esperem per el Bé del pais que ho faci aviat ha de tenir ben LLuny tots aquests cadells liberals del ESADE , Iese, O LIceo francés boys and girls que assessoren al Mas, no viuen a a la realitat, si CIU és torna Liberal mai tornará a Governar , ha de ser Nacional-Populista com els mandats de Pujol, Construcció Nacional i Social escoltant a la gent.

 2. Carles diu:

  Em sembla que fas una mica de trampa amb les preguntes retòriques que plantejes.
  “Si un fill nostre avança en els estudis de manera correcte, voleu dir que no és secundari si la titularitat de l’escola és pública o privada si és gratuïta ?”
  Dona, si és gratuïta tant se val, però, vols dir que l’escola privada pot ser gratuïta?
  “Si quan estem malalts tenim bons metges i bones instal·lacions sanitàries, és important el que digui el registre de la propietat sobre si l’hospital és de l’estat o és d’un particular, si tots podem accedir-hi?”
  Tornem al condicional, si tots podem accedir-hi, cap problema. Sospito, però, que no tothom pot accedir a la sanitat privada.

  Una abraçada

 3. estar 25 anys més a l’ oposició a la Generalitat i pidolant per l’ Ajuntament de BCN i altres del Baix Llobregat amb 1 , 2 o 3 regidorets a viure a l’ ombra del GRAN HERMANO del psc-PSOE , bona política la vostra….això si molt LENINISME i no veig que celebreu el dia de la República ni recolliu signatures per abolir la monarquia ,…bé i per que oi? si és pot anar vivint del sistema i de tant en quan dir que ets anti-sistema , tu MIRALLES fes com el Montilla , parlà de l’ ensenyament públic de qualitat i envia als teus fills o nens de la família a bons Liceos Franceses , Escoles Alemanyes o English School’s , que els mileuristes o 1300 Euristes de “la Dreta Catalana” ja seran els que per nassos portin als fills a la “publica” , per si mai deixes la política MIRALLES ja et reservarem el “puesto” de pelador de gallines ho qualsevol altre d’ aquest “de la Administración Publica” , d’ aquest que son bons i amb pocs mal de caps i que és mantenen per ser “muy de izquierdas” i sociales , si senyor , visca els “enxufes” i la mamella publica , per algo som marxistes-leninistes de disseny noi . Creua els dits MIRALLES , ataca tot el que digui el MAS , tu MIRALLES ja saps no al nacionalisme , més i mñés mamella publica que així ens votaran a 9 Barris i al Baix , “ojo que viene la derecha” jajajajja…quin discurs més “sobat” però es normal desprès de 23 anys a l’ ombra ara que raja la mamella …fa por oi sentir propostes e idees polítiques estudiades , raonades i de qualitat , millor que res és mogui MIRLLES , que qui dia passa any empeny i ara tot va bé , però escolta apreta una mica més al Montilla que com segueixi baixant tant i amb aquest pobre perfil , no fos que de retruc , els 2 regidorets o els 8/12 diputats de torn no us serveixin de res d’ aquí poc. Però segueix així yuyu al Mas , yuyu a CDC , yuyu al catalanisme uuuuuuuuu..quina por “que viene , que viene “ quina pena , bé no dona-li records al LENIN si vas a Rusia per Nadal (ai perdona) ja se que ha tu això del Nadal……………fa de dretes suposo.

  SALUTACIONS i VISCA CATALUNYA

 4. Es clar que encara que vagin a la manifestació del 1-D per desmarcar-se un xic del psc-PSOE de cara a les eleccions d’ aquí 3 mesos , deixen clar que no son nacionalistes ….no fos que amb aquells crits d’ independència sortissin mal parats o el Montilla o el Zaragoza o l’ Iceta s’ enfadessin amb ells , res d’ estrany això de no ser nacionalistes (perifèrics clar) perquè LENIN de respectar les persones i els POBLES i NACIONS poc de poc : Estonià , Letonia , Lituana , Moldavia , Azerbayan , Turkmenistan , Armènia , Geòrgia , Kazastan , Txexenia , tot el contrari , deportats a Sibèria , afusellats , enviar colons russos per destruir i engolir la cultura autòctona , etc , etc , . El seu exemple a la Xina en vers el TIBET també és clar de “respecte als pobles i nacions” per tant ja ho sabem que vostès de nacionalistes catalans ben poca cosa , camaradas del partido , visca l’ Stasi i la Securitate i com a Cuba la misèria del poble , mentre Fidel i els que manen es foten uns bons “havanos” i jalars i viuen com reis. Esta clar MIRALLES , només podeu subsistir si el psc-PSOE i els 2 o 3 de vosaltres sumeu majoria i desde fa 4 anys afegint el Carod/Puigcercós , és clar dons que cap proposta de l’ Artur Mas t’ interessi i ha més la critiquis clar….faltaria meys MIRALLES , i ja no es per si t’ interessa o no això es el de menys , el “perill” és que no fos que la seva proposta tires endavant o que trobés punts d’ acord amb ERC i tinguesiu que

 5. ANTONI diu:

  CARRASCLET.

  Estaria bé que sapiguessis escriure el català sense faltes d’ortografia. La Llengua és també patrimoni dels catalans i les catalanes.

  Pel que fa a Jordi Miralles, pel teu coneixement, no és d’ICV, sino coordinador General d’EUiA, formació que es presenta en coalició amb ICV a diversos comicis electorals. És important tenir una mica de cultura política per a poder-la criticar.

  Pel que fa al xec social, una enganyifa monumental. En països on està establert es parlar de citizens i denizens, o sigui gent que té accés de iure, però no de facto, ja que hi ha gent amb recursos que accedix als millors serveis i d’altres, pobres, gent grant, immigrants, que utiltizen els publics.

  De totes maneres aquest és un debat interessant a tota Europa, i l’important és poder-ho fer. A catalunya el govern de CIU va fer que Catalunya estigués a la cua en aspectes socials, no en d’altres que cal reconèixer. Ara les tornes es caniven, s’inverteix més en temes socials i no pas en d’altres com es veu.
  Però l’important és saber cap a quin model anem.

  Bona nit,

  Antoni ( C.Carreras)

 6. “Benvolgut” Antoni , com ja dic en el comentari: “No puc enviar tot i ho recullo en el meu bloc , amb el títol JORDI MIRALLES no veu bé les propostes d’ ARTUR MAS”. Dons si tant interessat o preocupat estàs en el que dic veuries que en el meu bloc , dic que Jordi Miralles es d’ ALTERNATIVA , per això dic que es marxista-leninista , en aquest cas dons “CULTURA POLÍTICA” com dius ets tu el qui t’ has passat de llest i has patinat i fet l’ inculte. Malgrat tot t’ agradi o no en Miralles al ser Coordinador d’ ICV-EA te molt a veure amb ICV és obvi , però jo deixo clar que es d’ Alternativa.

  Sobre el que dius de “les faltes d’ ortografia , patrimoni del catalans…. ” . Mira Antoni , primer de tot mai negaré el mèrit , ni polemitzaré amb qui és preocupa per l’ us correctissim i acadèmic de la llengua , en aquest cas la catalana.
  Dit això si que et diré , que en els meus comentaris no cerco guanyar cap premi literari , evidentment quan dic yuyu , se que dic yuyu , esta fet expressament com tu ja suposo que saps , son maneres d’ escriure o no escriure en aquest medi , ja que ha part de la titular del bloc , els altres que fem comentaris , no deixa de ser un “entreteniment” , debat , opinió , que no va adreçada a cap escrit oficial , ni discurs de programa polític , ni classe de català d’ una escola , etc , etc . Per altre banda no negaré estar educat en el franquisme i admeto que puc cometre i cometo faltes , però també et diré una cosa Antoni , quan vulgui expressar quelcom de forma “ràpida” , dins d’ uns nivells mínims , el que aniré es ha expressar la meva idea i no dedicaré 2 hores ha mirar si escric com en Calders , en Pere Quart , l’ Espriu , etc , etc , tampoc ho pretenc Antoni. De tota manera , tant de bo es parles i escrivís més en català encara que fos amb algunes faltes o incorreccions malgrat algun “puntimirat” s’ escandalitzi , tampoc és que defensi que és digui “techu” o “puyastra” .

 7. Això és com el Maragall, que ens posa el centim sanitari a la benzina (i que és molt més que un centim) i després va als EEUU a curar-se… Mola

 8. max 90 diu:

  it is so great article~~ thanks for sharing~~`

 9. Mas, no viuen a a la realitat, si CIU és torna Liberal mai tornará a Governar , ha de ser Nacional-Populista com els mandats de Pujol, Construcció Nacional i Social escoltant a la gent.

Els comentaris estan tancats.