ELS JOVES I L’HABITATGE A CALELLA -II-

Un cop esmentat les dificultats econòmiques per poder accedir a un habitatge pels joves cal que aprofundim ara fins a quin punt afecta als nostres ciutadans i què s’ha fet i què es pot fer a Calella.  Però la falta de polítiques d’habitatge socials a Calella, (segons dades de la Generalitat 3 habitatges en els darrers 5 anys), fan imprescindible l’elaboració d’un pla de xoc. El Pla local de Joventut de Calella, aprovat recentment, deixa clar que un dels problemes principals del nostre jovent és l’accés a l’habitatge. A Calella, de la població real a 1.01.07 de 18.116 habitants, el 20% són joves d’entre 15 i 30 anys. El que significa que hi ha un potencial de demanda de vivenda per joves, de primera vivenda, de més de 1.000 vivendes. Actualment, i segons el Pla de Joventut, un 42% no es pot emancipar, i dels emancipats, més d’un 30% viu en pisos de lloguer. Existeix doncs una forta demanda d’habitatges de lloguer, però no hi ha cap tipus d’oferta. Per això, ens proposem una modificació al POUM que permeti disposar d’habitatge destinat de manera bàsica al joves, i en part fora de les dinàmiques i lògiques  del mercat, en les condicions següents: 1.     Una primera oferta de 64 pisos de lloguer per joves d’entre 18 i 30 anys.2.     Limitat en el temps, un màxim de 5-7 anys, que permeti fer rotacions.3.     Amb un lloguer accessible, variable i sempre per sota dels 250-300 euros.4.     Amb condicions d’accés al concurs d’adjudicació que valorin de manera especial l’arrelament a la nostra ciutat.5.     Pisos de qualitat, de dimensions més o menys reduïdes, però aptes per una o dues persones, i per iniciar una vida en comú, de parella.6.     Sense cost econòmic per les arques municipals. En propers blogs comentaré com fer-ho i amb quins instruments urbanístics i econòmics.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: ELS JOVES I L’HABITATGE A CALELLA -II-

  1. fsdf diu:

    胶体磨做成的高尔夫模拟器就是好,苏州seo玩起来就是爽啊。

Els comentaris estan tancats.