BANLIEUSES: UN ANY DESPRÉS

El 15 de novembre de l’any passat vaig publicar en el meu blog ( temes generals) la meva reflexió a l’entorn dels aldarulls als barris marginals de França i feia referència a un article del diari “El País” i una definició que després s’ha anat consolidant per valorar la problemàtica que és l’anomenat “ascensor social “ i que evidentment els aconteixements demostraven que no havia funcionat a França.

Però un any després com està aquesta problemàtica ?. Doncs un anys després , les escenes de violència urbana sembla que han tornat de nou als carrers de la perifèria d’algunes ciutats franceses. A diferència però dels esdeveniments del novembre del 2005 , en aquesta ocasió els aldarulls han succeït sense un detonant tant evident com l’any passat , sorgits arran de la morts de dos adolescents que fugien de la policia.

Per tant cada vegada sembla que sigui més evident que les revoltes tenen més a veure amb la falta d’oportunitats que amb la presència d’immigrants, com pretenia fer creure el Ministre de l’Interior Nicolas Sarkozy, amb l’expulsió , en aquell moment de 120 estrangers que participaven a la revolta.

A un any dels esdeveniments segueixen reclamant els protagonistes de les revoltes a ser tractats amb una igualtat que gaudeixen els seus conciutadans. Els polítics francesos s’hauran d’esforçar a trobar sortides de debó que doni oportunitats als joves de les banlieues , és a dir fer polítiques d’integració i de benestar real que permeti l’ascensor social que tota societat de primer món hauria de garantir.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.