RESCAT DE PEATGES……..ARA SÍ ¡ ¡ ¡

Recordareu que el 16 de gener d’enguany ja vaig exposar la meva queixa en relació a la manca de memòria i oblit històric per part del govern del tripartit , respecte a quan estaven a l’oposició i exigien l’alliberament de rescat.

Res que veure amb l‘actitud que han tingut quan han assumit les responsabilitats publiques.

Fem memòria : Les accions de la Consellera Tura ,tocant el claxon per exigir l’aixecament de les barreres quan governava CIU, concretament a Mollet, respecte a la política executada per part del Conseller Nadal i del seu germà Manel Nadal, increment els peatges fins a 8’5 % darrerament, etc, etc.Tots ells del mateix partit PSC.

Ara Si, per fi……encara que sigui com a intent de cop efecte i pur electoralisme per part del PSC i del seu candidat, han arribat certs rescats i algunes rebaixes . El que es vergonyós per part del Sr. Montilla , es que intenti demostrar a la ciutadania que ELL només ELL ha tingut interès en aconseguir el rescat.

El Sr. Montilla hauria d’ensenyar a la ciutadania catalana , el document comparatiu que demostra clarament els 3 processos de negociació , Tripartit (abril 2005 ), Parlament (setembre 2005), Mas-Zapatero (gener 2006) .

Us adjunto la comparativa:

Proposta del Govern tripartit (abril 2005):

Disposició addicional primera

1. La inversió en infraestructures de l’Estat a Catalunya tendirà a equiparar-se a la

participació relativa del producte interior brut de Catalunya en relació al producte

interior brut de l’Estat, tenint en compte la compensació pels dèficits acumulats. El

còmput es realitzarà amb caràcter plurianual.

2. Una comissió, integrada per les administracions estatal, autonòmica i local, i

presidida per la Generalitat, programarà les inversions estatals en infraestructures,

amb una antelació mínima d’un mes a la presentació a les Corts dels Pressupostos

Generals de l’Estat i vetllarà pel compliment dels acords adoptats.

Text acordat pel Parlament (30/09/05):

Disposició Addicional Sisena. Inversions en infraestructures

1. La inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures ha de tendir a equiparar-se progressivament a la participació relativa del producte interior brut de Catalunya amb relació al producte interior brut de l’Estat, tenint en compte la compensació pels dèficits acumulats. El còmput s’ha de fer amb caràcter pluriennal.

2. S’ha de constituir una comissió, integrada per les administracions estatal, autonòmica i local i presidida per la Generalitat, que ha de programar les inversions estatals en infraestructures, amb una antelació mínima d’un mes a la presentació a les Corts Generals dels pressupostos generals de l’Estat i que ha de vetllar pel compliment dels acords adoptats.

Text vigent del nou Estatut (pacte Mas-ZP 20/01/06):

Disposició addicional tercera. Inversions en infraestructures

1. La inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures, exclòs el Fons de compensació interterritorial, s’ha d’equiparar a la participació relativa del producte interior brut de Catalunya amb relació al producte interior brut de l’Estat per un període de set anys. Aquestes inversions poden emprar-se també per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies alternatives.

2. A aquest fi, s’ha de constituir una comissió integrada per les administracions estatal, autonòmica i local.

La disposició addicional tercera negociada entre Mas i Zapatero acaba dient que les inversions de l’Estat a Catalunya “poden emprar-se també per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies alternatives “.

Algú s’imagina què hauria passat si la proposta inicial del tripartit hagués prosperat en aquesta matèria ???

Doncs que simplement estaríem tendint a equiparar-nos durant tota la vida ¡ ¡ ¡

Totes aquestes qüestions de greuges territorials s’haurien de plantejar sense la urgència electoral i amb un pacte important de país per prioritzar els recursos que necessita el nostre País de manera urgent.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: RESCAT DE PEATGES……..ARA SÍ ¡ ¡ ¡

  1. Moltes felicitats, una molt bona feina

Els comentaris estan tancats.