IGUAL QUE FRANCO PERO AL REVÉS …….

Mariano Rajoy en la seva estada a Catalunya per recollir signatures contra l’Estatut , es va superant dia a dia en aquesta mena de personatge esperpèntic i ridícul que s’ha convertit.

Però l’episodi d’ahir on va manifestar literalment que “se esta haciendo del castellano lo que en epoca de Franco se hizo con el catalan això ja passa de mida , faria riure això , sinó és perquè resulta absolutament repugnant aquesta estratègia de cremar-ho tot al preu que sigui. Si algú pateix desigualtats estructurals en aquest àmbit de l’idioma és obvi que som els catalans, que jo sàpiga a cap castellà parlant se’l persegueix , se l’empresona , ni se’l tortura per parlar castellà. Quina barbaritat déu meu ¡¡,

Utilitzar Catalunya , en tota la seva amplitud, com a moneda de canvi per recuperar el poder a Espanya i amb els recursos que estan utilitzant : gratar ferides , generar animadversió entre els pobles, sacsejar la convivència, promoure la xenofòbia , propagar mentides , etc , etc . És rotundament menyspreable, però em genera personalment ( disculpeu ) fàstic .

Però tot això és molt més greu i molt més perillós del que serem capaços de valorar de manera immediata . Si en aspectes econòmics ja es prou evidents els diferents boicots a productes catalans i la ressentida econòmica forta, la repercussió en l’àmbit de la convivència –espanyola- comença a ser molt perillosa i pot acabar molt malament. La difusió d’ un vídeo del PP a Andalusia on es denuncia que si una família ve a viure a Catalunya , el seu fill haurà d’aprendre a parlar Català , encara agreuja més la ignorància i promou mes profundament la distància entre els pobles .

Quí pot aturar tot això ?? La serenor del poble de Catalunya serà suficient ??

Si en les properes eleccions espanyoles el resultat demostra que aquesta estratègia del PP els hi ha sortit a compte , llavors si que haurem d’admetre que Franco ho va deixar tot “atado y bien atado “ perquè sociològicament s’haurà evidenciat que els 40 anys del dictador hauria aconseguit quelcom més que manllevar les llibertats als ciutadans , hauria aconseguit una mentalitat espanyola franquista que sobrevisqués amb escreix les futures generacions .

Todo atado y bien atado………….

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: IGUAL QUE FRANCO PERO AL REVÉS …….

  1. Carquinyol diu:

    No t’enfadis !! Arriba aquest assumpte a tal punt que ja comença a semblar surrealista, el millor és agafar les seves declaracions i donar-li’s la volta 😉

  2. Albert diu:

    Voldria que Carquinyol tingués raó, però si mireu el meu bloc, veureu que ahir vaig veure l’ambient de prop, l’ambient dels qui amb Franco vivien millor. La demagògia sempre troba adeptes i això fa por. I si et poses d’esquena, com diu el Carquinyol, val la pena mirar enrere per no tenir una sorpresa al cul

Els comentaris estan tancats.