REFLEXIÓ ESTRATÈGICA A NIVELL LOCAL

Vaig assistir a les “II Jornades Econòmiques a Pineda de Mar i l’Alt maresme “ i d’entrada vull felicitar tant al Joan Morell com al Xavier Amor , alcalde i tinent d’alcalde respectivament de Pineda ,per l’organització d’aquesta jornada. Però sobretot vull felicitar-los per adonar-se’n de la importància de reflexionar col.lectivament des d’àmbits socials i econòmics sobre el futur estratègic del seu propi municipi i conseqüentment de l’Alt Maresme.

Ja en altres reflexions que he fet mitjançant aquest bloc , he deixat constància , de la manca de reflexió estratègica que sovint rodeja , al meu entendre , als responsables polítics de diferents administracions . La presa de decisions sovint respón més a pàrametres de resposta immediata que no pas a una visió més àmplia , transversal i estratègica de futur per a la comunitat. Per això em vaig sentir orgullosa – i una mica d’enveja sana ,la veritat – de tenir uns “veïns “ capaços de provocar una jornada que generés una catarsi d’idees, experiències i un cert combat ideològic que justifica la paraula “reflexió “ en aquest context.

No vaig poder estar present tota la jornada ,però de la part que vaig poder disfrutar , interessant l’Antoni Soy, excel.lent l’Antoni Serra Ramoneda , amb la seva explicació sobre les noves categories professionals (transfarència sobre el Know How) i brillant i generador d’idees l’arquitecte municipal Xavier Ricart amb la seva proposta de crear un Patrimoni Públic de Sól Industrial , com a mesura d’ajut a petites empreses .

La política com a acte creatiu i transformador, no és analitzar enquestes, repassar informes, mirar-se estadístiques, llegir diaris , estudiar manuals, etc. Sinó ser capaços, de posar les bases per a una reflexió col.lectiva que permeti sumar coneixement, experiència i sobretot una diagnosi ferma pel futur –en aquest cas- del propi municipi .

Felicitats Joan Morell i Xavier Amor.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.