LA GESTIÓ DEL CONEIXEMENT EN UN MÓN CONVULS

És famosa la frase de quí te grans amics te grans tresors , jo a més afegiria que la sort és doble quan hom pot disfrutar d’amics que a més de donar-te el seu suport són persones que jo anomeno autèntics “savis” i us he dir que tinc l’enorme privilegi de tenir-ne uns quants que contínuament em transmeten el seu coneixement i experiència des de diferents camps, i poc a poc m’ajuden a formar-me una miqueta més com a persona . Realment soc una persona molt afortunada.

D’aquestes “troballes d’amistat” si em permeteu l’expressió , el més recent és el meu amic Enric I. Canela , company meu de la direcció de CDC i responsable de la secretaria sectorial d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

M’ajuda a entendre i conèixer aquesta Societat de la Informació i del Coneixement que cada cop és més evident i més difícil de gestionar. L’Enric m’envia un article (la Vanguardia -19-11-05) que fa referència a Alvin Toffler , autor de “La tercera ola” que ha impulsat l’estudi científic del futur. Toffler diu coses tan interessants com per exemple :

“els sistemes educatius estan desfasats . Es segueix pensant en una societat industrial i es segueix instruint a la gent perquè vagi a les fàbriques de fa 100 anys”.

“L’educació per al segle XXI hauria de basar-se en la ciència , que és una disciplina racional que es planteja arribar a la veritat, encara que per això tingui que desmuntar mil vegades tot el que s’havia dit abans”.

“El missatge d’integrísme religiós –sigui del bàndol que sigui- és molt perillós. Ven certeses i simplicitat en un món quina complexitat ens agòbia , i per molta gent l’integrisme pot ser una sortida fàcil, encara que falsa, davant la complexitat “.

Toffler insisteix una i altre vegada en que vivim en un estat permanent de canvi i que no hi ha retorn i em quedo especialment en la seva reflexió i alerta envers als falsos venedors de certeses.

Està tot per saber en aquest futur més immediat i convuls de la societat del coneixement i a on la capacitat de gestionar el coneixement i l’ús de les noves tecnologies per ajudar al progrés i al desenvolupament serà clau per marcar un camí nou sobre com es pot crear i distribuir el coneixement .

Per cert , existeix el Dia Internacional de l’Amistat ??

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.