Txexènia i Putin

Segons Putin, Txexènia és com un gran camp de terroristes. El cap del govern, i a més a més cap dels serveis secrets en excedència de la KGB, va anunciar una liquidació de les bases dels terroristes.

És difícil fer anàlisi a tants quilòmetres de distància i novament amb unes imatges colpidores de sang i mort a la ciutat de Nalchik que ens recorda la inquietud i el drama dels aconteixements de Beslan. Però massa sovint els “grans “ mitjans de comunicació ens aboca a una informació, al meu entendre, excessivament reduccionista d’aquesta problemàtica. És com si es volgués passar el full de la informació amb una pre-definició de “ bons i dolents “.

Soc conscient que estem parlant d’un racó del món, on les qüestions geopolítiques , són extraordinàriament difícils. Per una banda Rússia no voldrà mai la independència de Txexènia pel que representa de riquesa del petroli i gas existent al Caucas i al Mar Caspi, i d’altra banda l’íncrement del factor religiós (islamistes) que cada cop tenen més importància en aquest indret agreuja encara, més la situació.

Però el que em produeix més intranquil.litat democràtica és Putín, i sobretot aquesta “tolerància “de la Comunitat Internacional davant del poc respecte dels drets humans i la manca de transparència i informació que ens aboca aquest govern Rus i el seu President.

Fa dies vaig llegir a “La Contra” de la Vanguardia una entrevista que realitzava la Ima Sanchís a Khassan Baiev, cirurgià Txexè que viu en l’actualitat i des de fa 6 anys a Boston.

Baiev, va estar donant suport com a metge, al llarg dels 11 anys de guerra i comentava que Txexènia està en runes i la seva població malalta i desesperada, i seguia dient “després del que he vist m’he tornat independentista”.

No serà que hauríem de tenir més informació des de totes les parts ?? És curiós com en aquest món cada cop més “informats”, acabem reduint més els missatges…………..i les valoracions.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Txexènia i Putin

  1. mikell diu:

    Pel que fa al tema de Txetxènia, la persona que he escoltat amb una opinió molt formada ha estat Carlos Taibo. És professor d’universitat a Madrid i està especialitzat en el proper Orient. A més és un molt bon comunicador. Si trobes alguna cosa d’ell, te la recomano.

  2. söyleşi için thanksss

Els comentaris estan tancats.