CARTA D’UN BON AMIC

CARTA D’UN CALELLENC  DE GIRONA.

 Dijous vaig assistir al debat de candidats a l’alcaldia de Calella, celebrat a Can Salom.Tot plegat hem va semblar força avorrit, possiblement per el format pactat per els propis grups polítics.Només vull reflexionar, sobre la qüestió plantejada per en Jaume Puig de ERC, sobre el fet, de que ésser o no de Calella, condicioni la capacitat per estar a l’equip de Govern de L’Ajuntament i sobretot ésser Alcalde.Val a dir que el primer moment, el discurs de jo soc fill de Calella, com els meus pares i els meus avis i tu no, o jo si que puc governar per que soc Calellenc i tu no, hem va  resultar graciós, potser per lo grotesc del propi discurs, fins i tot al sortir vam fer-ne broma entre uns quants dels sobrevinguts a Calella.Però a mesura que han passat les hores i he pogut reflexionar-hi, el meu estat d’ànim ha canviat i estic absolutament indignat.Ho estic, perquè aquest missatge, ja fa dies que esta en boca de varies persones de aquest grup polític, com argument en contra de la candidata de CIU  Montserrat Candini.Ho estic pel to sectari i excloent del discurs. I ho estic en nom propi, però també en nom de molts que com jo som Calellencs i que tot i no haver nascut aquí, ni tampoc els nostres pares, ni el nostres avis, sense renunciar per res als nostres orígens, estem totalment arrelats a aquesta magnifica ciutat, i hem participat des de diferents associacions, culturals, cíviques, esportives, i empresarials o amb responsabilitats en el Govern de L’Ajuntament, en el desenvolupament de Calella.Segur que amb mancances i limitacions, però sempre amb el màxim interès.Es evident que la llista de persones que estan en  les cisrcuntancies esmentades, seria llarguisima i no vull deixar-me a ningú.Només posaré dos exemples, dels qui no siguent de Calella segons la versió Puig, han fet brillar el nom de la nostra ciutat. Vicenç Ferrer, que no havent nascut a Calella ni residir-hi des de fa molts anys, tots el Calellencs ens emocionem només de poder dir que es de Calella, i que part de la seva família viu aquí.Josep Codina ( E.P.D.) Gironí de Santa Coloma de Farners, que ha dedicat la seva vida a engrandir el nom de la nostra ciutat amb el seu treball al Museu Arxiu.Som molts d’altres els qui en major o menor mesura, hem col·laborat amb els Calellencs de tota la vida, a fer que la nostra ciutat vagi endavant.D’aquí dons el meu estat d’indignació, ja ni ha prou d’aquest discurs, la Montse igual que els altres tres candidats, te que ésser jutjada per la seva capacitat de treball, il·lusió i compromís. Jo la votaré, per que crec honestament que es la mes preparada per assumir l’Alcaldia els propers quatre anys.Només un comentari final. Si la Sra. Esposa d’en Jaume Puig , estigues involucrada en la vida política de la població i fos la cap de llista de ERC, ¿creieu que no podria ésser alcaldessa per que va néixer a los Santos de Maimona?, ¿ He que enteneu que ho podria ésser perfectament?. Dons jo també. Sort per diumenge  Jordi Sitjà i Roca  

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: CARTA D’UN BON AMIC

 1. Si gent com jo un català que un dia emb vaig casar amb una calelllenca com tu nascuda a Calella , com els seus pares , avis i la majoria dels seus besavis , per esser calellenc fa 20 anys , tinc que renunciar a ser meys que gent com tu. Potser es que ella tenia que anar a viure al meu poble i allà no trovar-se amb gent com tu per si un dia es volgues presentar a Alcaldessa del seu poble d’ adopció , que un altre li digues que com no ha nascut ha aquell poble a d’esser una ciutadana de segona i sobretot mai Alcaldesa.

  Llavors he de pensar que tot el que dieu sobre l’ inmigració es pura farsa , ja que si ja discrimineu potser a un català o catalana nascut a Pineda , Sant Pol , Malgrat , Canet , Tordera , etc , casat/a amb un calellenc/a dels de tota la vida i calellenc d’ adopció , ha qui no discriminareu?.

  Quin lio mental que teniu , quines incoherencies tant a Calella com a la Generalitat……….ERC de Calella plegueu i a Catalunya plegueu tambè i doneu pas al Joan Carretero o a gent mes coherent , aquest partit historic català no es mereix la vergonya al que l’ esteu portant.

  Calellencs no nascuts a Calella , soposso que ja sabeu ha quins sectaris no teniu que votar el dia 27.

  Jordi Sitjà , andavant , molt bon article.

  Salutacions , Visca Catalunya , Visca Calella i TOTS els calellencs.

 2. Aquest Jaume i els d’ ERC s’ omplen la boca parlant dels inmigrants extracomunitaris de Calella amb termes com integració , politiques socials , “nous calellencs” , etc , etc.
  Tambè ens han cardat als calellencs amb propietat/s al centre de Calella (la majoria calellencs de tota la vida) amb el POUM amb la perdua de 3 a 2 plantes d’ edificació i encanvi aniran Riera de Capaspre Amunt a gratar i destruir zona verda o agricola i fer 2000 nous habitatges que portaran 8.000 nous calellencs de Santa Coloma de Gramanet , Badalona o La Mina a Calella , que seran 8000 habitants mes circulant pel C/. Esglesia , Jovara , Sant Joan , etc , que milloraran la seva qualitat de vida 1000% comparat d’ on venen.

  Fora de Calella aquest de l’ ERC tambè han fet al Montilla President de la Generalitat , que jo sapiga no a nascut a Catalunya……….encara que aixó a mi m’ importa ben poc , el que si m’ importa es que es una persona que va dir que “Catalunya no te Drets Historics” , que va esser el primer que com a Ministre d’ Industria va dir que el Nou Estatut es tenia que retallar i que es el primer President de la Generaliat del S. XX i XXI d’ un partit d’ obediencia espanyola , i tot aixó fundamentat i apadrinat per un partit com ERC que es diu Independentista …..o s’ ho deia ja que ara son Post-Nacionals o “Catalanistes ¿Socials?”.
  Llavors escolteu ERC i Jaume , si a Calella foteu economica i patrimonialment als calellencs que vosaltres considereu “de tota la vida” , cardeu zona verda o agricola per portar gent dels que vosaltres mai considerereu calellencs i us ompliu la boca amb l’ inmigració ……………llavors quin es el problema , que els calellencs en aquest cas com la Sra. Candini potser te “el pecat” de esser catalana i calellenca d’ adopció com tants milers de calellencs , ha part dels calellencs no nascuts a Catalunya.

 3. Només les persones sense projecte de ciutat poden estar pendents del lloc de neixament dels candidats.

  Potser això explica la perdua de pistonada de la ciutat en els darrers anys…..

 4. Una cosa es viure al poble/ciutat i l’ altre on has nascut , un Alcalde que ni viu al Municipi on es presenta , on no paga els seus impostos , etc , etc , crec que es un fet bastant lleig i antinatural.

 5. Ressalat diu:

  Primer de tot voldria felicitar-te, Montse. Has guanyat!!! Tingue-ho ben clar, has guanyat. Ho dic, perquè la victòria deixa regust a derrota pel que ens veiem a venir que passarà.
  Se que faràs tots els possibles per ser l’alcaldessa, però si per desgràcia no ho aconsegueixes, el teu equip i tu podeu anar amb el cap ben alt i amb la força de la majoria de calellencs per davant. Perquè, t’ho torno a dir, has guanyat.

 6. A la panxa del bou, on no hi neva n’hi plou. Metàfora de l’uter matern. Amagats i protegits per uns mitjans de comunicació més que fidels, formant un autèntic “movimiento”

 7. b diu:

  o jo si que puc governar per que soc Calellenc i tu no, hem va resultar graciós, potser per lo grotesc del propi discurs, fins i tot al sortir vam fer-ne broma entre uns quants dels sobrevinguts a Calella.Però a mesura que han passat les hores i he pogut reflexionar-hi, el meu estat d’ànim ha canviat i estic absolutament indignat.Ho estic, perquè aquest missatge, ja fa dies que esta en boca de varies persones de aquest grup polític, com argument en contra de la candidata de CIU Montserrat Candini.Ho estic pel to sectari i excloent del discurs.

Els comentaris estan tancats.