DR.CARLES CORDÓN, INVESTIT DOCTOR HONORIS CAUSA

Ahir 9 de novembre la Universitat de Barcelona ha investit doctor honoris causa , a proposta de la Facultat de Medicina, al Dr. Carles Cordón i Cardó (Calella,1957) , reconegut internacionalment pels seus treballs en el camp de la patologia del càncer. El Dr. Cordón és director de la Divisió de Patología Molecular del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York des de l’any 1995. Recentment s’ha incorporat a l’àmbit de docència i investigació de la Universitat de Colúmbia i és membre de prestigioses societats científiques d’arreu del món. Felicitats Dr. Cordón.

Aquest tipus d’actes tenen la virtut de destacar-se per una litúrgia dels grans moments . El Paranimf de la Universitat commou i embolcalla als convidats amb el pes de la seva pròpia història. La cerimònia carregada de símbols i d’un tempo molt especial .Com si el temps s’hagués paralitzat i permetés que poguéssim gaudir d’un bany de profunditat gestual i litúrgica en temps de d’acceleració banal. Un temps, un espai, uns gestos que donen prioritat al reconeixement d’un professional, d’un humanista , en aquest cas del Dr. Cordón.

Personalment seduïda per ser testimoni d’un acte d’aquestes característiques , escauen perfectament les paraules del Dr. Cordón en la seva intervenció un cop investit Dr. Honoris Causa “ Tampoc no es distreguin amb la banalitat, ja que en un món dictat per la pressa tendim a confondre la urgència amb la importància “ .

 Vull agrair a la Família Cordón per convidar-me a assistir a aquest acte en qualitat d’amiga de la família i de regidora de l’ajuntament de la Ciutat on ell va néixer. Ha estat un autèntic privilegi. Gràcies.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: DR.CARLES CORDÓN, INVESTIT DOCTOR HONORIS CAUSA

Els comentaris estan tancats.