TOTS SOM XARNEGOS

Les paraules d’ahir del Ministre Sevilla en, relació a la qualificació de “Xarnego” cap al Ministre Montilla a part de mancada de la més elemental sensibilitat personal i política , té una altra lectura més preocupant que és adonar-nos que encara avui en dia hi ha polítics amb una enorme responsabilitat i Ministre d’Administracions Públiques, ho és, que tenen de Catalunya i dels catalans una imatge absolutament desfasada i roïna , com és possible que a aquestes alçades de la consolidació democràtica i de les seves institucions no s’han hagin adonat que aquí a Catalunya , fa moltíssims anys que aquest menysteniment no existeix , recordo Consellers com el Xavier Hernàndez i Mª Eugènia Cuenca que varen tenir importantíssimes responsabilitats en els Governs de Pujol i que no eren nascuts a Catalunya, per posar un exemple.

Aquesta visió antiga que té el Ministre Sevilla , demostra fins a on avui en dia encara dominen prejudicis de tota mena enfront Catalunya . La ignorància del que som i com som , és al meu entendre , molt més greu del que m’imaginava. És a dir que a Espanya , encara és molt vigent el model de començament del segle XVIII, uniformista i absolutament ignorant del que passa a prop seu.

Vist el que hi ha , evidentment que cal una segona transició però real , en el sentit de que cal molta pedagogia, molta voluntat de promoure de debó el coneixement dels diferents pobles de l’Estat Espanyol . Quí som, què fem, com actuem , etc. Estem a anys llum. S’obren a la diversitat “externa” i menystenen a la diversitat que conforme el propi Estat.

Les accions que calen han de ser sobretot de sumar esforços per l’entesa col.lectiva , els maximalismes i utopies en proclama política, en aquests àmbits i en el temps , esdevenen major recel i major ignorància.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: TOTS SOM XARNEGOS

  1. recordo Consellers com el Xavier Hernàndez i Mª Eugènia Cuenca que varen tenir importantíssimes responsabilitats en els Governs de Pujol i que no eren nascuts a Catalunya, per posar un exemple.ya,so good,it is interesting~

Els comentaris estan tancats.