EL DEBAT DE LA MOBILITAT AL MARESME I L’OPORTUNISME POLÍTIC DEL PSC.

La Mobilitat al Maresme és d’aquelles qüestions eternes i prou importants com per ser tractada amb la màxima cura possible (políticament parlant ) sinó és vol aprofitar aquesta qüestió per fer-ne una oportunitat política fora de lloc.

Com bé sabeu, en el si del Consell Comarcal del Maresme es va crear una Comissió de la Mobilitat formada per un representant de cadascú dels diferents partits polítics de la comarca amb la finalitat de poder consensuar un document que permetés tirar endavant les principals infraestructures necessàries per la nostra comarca i amb la intenció també (almenys uns quants ens ho varem creure ) que la suma de tots els partits ens faria més forts davant les administracions actuants (Generalitat i Govern Central ).

Ahir el PSC de mans del seu portaveu al Consell Comarcal, Josep Jou , ens va oferir un claríssima sortida de to en la forma i el fons al llegir un manifest en relació a la mobilitat .

En la forma , doncs no és de rebut que aprofitin un punt de l’ordre del dia que era aprovar l’encàrrec d’un estudi a Barcelona Regional per intentar “colar” la lectura d’aquest manifest que no esqueia en absolut.

En el fons, perquè a més no es varen limitar a contra-programar la voluntat política col.lectiva expressada en el si de la Comissió de Mobilitat per part de tots ( almenys fins ahir ) sinó que aquest “manifest” està replé d’aportacions que era tant com dir que tota la qüestió de la mobilitat havia de passar per aquesta única aportació partidista . Lamentable , molt lamentable.

Llegeixo en el bloc d’en Ramon Bassas que també es fa ressò ahir mateix d’aquesta intervenció, tenint en compte que ell no hi era al Ple, felicito al PSC per la seva coordinació en propagar ràpidament les directrius que acorden. Llegeixo les següents coses : “ L’Alcalde de Mataró i el Sr. Jo, han dit el que em sembla essencial en el debat sobre la mobilitat al Maresme “; “No perdem el temps “; “Els debats interminables sobre aquestes coses han duut a les administracions competents a tirar pel dret “ etc, etc.

És a dir que la qüestió del consens se les han cregut fins que els hi ha interessat , no ?? O és que han rebut instruccions de dinamitar el procés de consens que es va constituir fa temps ?? Ha començat la campanya electoral ?? . Lamentable també com intenten carregar els neulers al President de la Comissió de Mobilitat , Antoni Soy (ERC) , per no agilitar el procés. No em toca a mi defensar a ningú però personalment crec que els grups es fonamenten amb el treball de les individualitats i no soc conscients de que el PSC hagi demanat ni aportat elements de més promptitud i agilitat al procès col.lectiu que es fa en el si de la Comissió de la Mobilitat.

Pel que fa a la simplificació que fa el Sr. Bassas de que aquestes qüestions no havien estat resoltes degut als “governs conservadors “ prefereixo no entrar doncs només “l’exhibició de militància “ com s’autodefineix ell, el pot fer tan superficial a l’hora de fer les valoracions.

Per cert , ja que sembla ser que els principals líders dels PSC de la comarca tenen les idees tan clares, potser podrien ajudar a la Comissió de Mobilitat ha aconseguir l’hora demanada al Delegat del Govern a Catalunya el Sr. Joan Rangel , maresmenc per cert, i que és del PSC i fa més de 2 mesos que no ens ha donat cap resposta. De ben segur que això no ajuda a les relacions entre les diferents institucions a més de demostrar una manca de respecte per les mateixes i sobretot no ajuda a allò que els seus correligionaris de partit demanen que és no perdre el temps.

Des de CIU com no volem ser tractats com uns “cornuts i després pagar el deure “ estem estudien seriosament abandonar la Comissió de Mobilitat. Parlar de consens és molt bonic però també cal demostrar que és creu en ell.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: EL DEBAT DE LA MOBILITAT AL MARESME I L’OPORTUNISME POLÍTIC DEL PSC.

  1. Salutacions, Montserrat

    Llegeixo el teu escrit (que m’ha servit per documentar un post meu sobre el tema) i comparteixo la teva indignació per com els socialstes estan portant el seriós assumpte de les infrastructures. Respecte a això dels “governs conservadors”, si bé he estat molt crític amb l’allargament del peatge, la proposta unilateral de tercera via i l’ensopiment a l’hora de resoldre la qüestió… millor no haver-ho fet que resoldre-ho malament i unilateralment.

    M’agradaria en tot cas que des de CiU recolzéssiu també la idea de que la millor opció és ampliat l’autopista allà on calgui i intentar rescatar el peatge per tal d’utilitzar-lo per a finançar infrastructures aquí.

    Salut.

Els comentaris estan tancats.